Over Domies Toen

 

De theeschenkerij bij Domies Toen in Pieterburen is gevestigd in het historische gebouwtje voor godsdienstonderwijs dat stamt uit 1888. Het hoorde bij de Petruskerk en de ertussen gelegen pastorie. Toen deze laatste in 1961 afgebroken werd, ontstond op de opengevallen plek de tuin van de dominee, Domies Toen. De functie van de theeschenkerij voor het catechisatiegebouw stamt uit de jaren negentig.

 

In Theeschenkerij Domies Toen kunt u genieten van een heerlijk kopje thee of koffie met versgebakken taart, een drankje, high tea en diverse kleine lunchgerechten.


De theeschenkerij beschikt over één ruimte met een open keuken. Het knusse gebouwtje heeft een fraai gebogen houten plafond en karakteristieke smeedijzeren ramen. In 2006 is het pand gerestaureerd door de Stichting Oude Groninger Kerken en voorzien van een aanbouw met moderne toiletvoorzieningen en een invalidentoilet.

 

De theeschenkerij heeft een sfeervol terrras, met ook een zitje aan de ‘Dobbe’, een zoetwatervijver om het vee te laten drinken, die dateert uit de 13e eeuw.

 

Na uw bezoek aan de theeschenkerij mag een wandeling door de bijzondere botanische tuin Domies Toen zeker niet ontbreken.

 

 

Openingstijden Domies toen

1 april t/m 30 september, donderdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Vanaf

1 oktober op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.

 

In de herfst-/winterperiode (1 november t/m 31 maart) zijn wij gesloten.