Gerard Oostra

Waterverf

 

Van 6 november 2021 tot 1 februari 2022 toont Gerard Oostra in het Spijslokaal in Warffum 25 aquarellen. Variërend in grootte. Soms grote panorama’s van 150 x 50 cm, maar ook klein op 33 x 24 cm.

 

Het zijn zomerse landschappen van het Hogeland, maar ook strandgezichten op de Waddeneilanden. Soms zit Oostra buiten met een schetsboek, maar ook werkt hij thuis in Warffum op opgespannen papier. Daardoor kan hij in de winter tocheen zomers vergezicht schilderen.

 

Gerard Oostra werkte veertig jaar als tekenleraar aan het HHC in Warffum. Nu hij met pensioen is heeft hij meer tijd voor schilderen. Met dorpsgenoten maakte hij foto’s voor boeken over Warffum, “Dijkrijk”over de Noordpolder en een dik boek over de treinsporen op het Hogeland.

 

Er zijn heel wat zonsondergangen te zien op de tentoonstelling, maar ook een regenbui in de Noordpolder. Werken met waterverf gaat in lagen. Het wit wordtniet geschilderd, maar is het wit van het papier. Al werkend bouw je een geheel op. "Misschien ga ik nog wel eens abstract werken, maar een afbeelding is ook leuk."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Duindoorgang