Op 2e Pinksterdag, maandag 1 juni a.s., opent Het Spijslokaal in het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum om 12.00 uur weer haar deuren en terras, uiteraard binnen de versoepelde regelgeving van de RIVM rondom Corona. 

 

Het Spijslokaal is inmiddels overgenomen door Inez Geenen (Kerkje Klein Wetsinge en Domiestoen), Bert Lange (voorheen Café Hammingh) en Simonique Kraandijk (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit) en in het Spijslokaal zullen op termijn door Inez en Bert mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid naar een baan in de horeca. Simonique zal zich gaan bezighouden met de organisatorische kant.

 

Inez en Bert zien al een aantal jaren dat er een groeiend tekort aan geschoold horecapersoneel is op het Hogeland. Zij hebben zelf altijd veel aandacht besteed aan het opleiden van leerlingen in hun respectievelijke bedrijven en zien een potentieel aan mensen die staan te popelen om de arbeidsmarkt op te gaan. Met de overname van het Spijslokaal hebben ze een locatie waar ze u met al hun vakmanschap en ervaring goed kunnen ontvangen én onder deskundige begeleiding horecapersoneel kunnen opleiden.

 

Het Spijslokaal met grote zaal is gevestigd in de prachtige oude school van het Openluchtmuseum het Hoogeland. Het gebouw is van 1903 en is een Rijksmonument. U kunt hier genieten van een kopje koffie, gebak, een drankje en diverse lunch- en borrelgerechten. Daarnaast kunt u in het Spijslokaal op aanvraag ook terecht voor diner, High Tea, vergaderen, feesten, etc.

 

Indien u alleen  het Spijslokaal wilt bezoeken, dan bent u van harte welkom via de eigen ingang aan het Oosterkerkpad 3. 

 

Voorlopig is het Spijslokaal geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Tweede Pinksterdag op 1 juni zijn wij ook geopend van 12.00-17.00 uur.

 

De openingstijden van het Openluchtmuseum het Hoogeland zijn van dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Ook het museum is op Tweede Pinksterdag geopend van 13.00-17.00 uur.